- Składniki:
- * kasza jaglana 1 szklanka
- * mleko sojowe (lub inne) 3 szklanki
- * woda 1 szklanka
- * ksylitol lub cukier 6-10 łyżek
- * wiórki kokosowe 200 gramów
- Ciasto bardzo proste do wykonania. Składa się tylko z czterech składników, Nie wymaga pieczenia, ani umiejętności kulinarnych ;). Jest delikatne, a przede wszystkim ZDROWE ;););)
Wykonanie:- Jedną szklankę kaszy jaglanej kilkakrotnie przepłukuję wodą.
- Zalewam 2 szklankami mleka sojowego, 1 szklanką wody i gotuję około 20 minut (aż kasza będzie miękka).
- Dodaję wiórki kokosowe (trochę zostawiam do posypania) i jeszcze jedną szklankę mleka sojowego.
- Dosypuję 6-10 łyżek ksylitolu lub cukru (najlepiej posmakować masę, by osiągnęła idealną słodycz;).
- Zagotowuję i gotuję jeszcze 10-15 minut.
- Kaszę blenduję na gładką masę i wylewam do wysmarowanej tortownicy
- Posypuję wiórkami kokosowymi i po przestygnięciu schładzam w lodówce.
- Kroję, gdy ciasto się schłodzi i stężeje.
Smacznego!-
-
-
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dziś zrobiłam to cudo i jak dla mnie jest fantastyczne! Smaczne, szybkie i zdrowe!
OdpowiedzUsuńCiesze się że smakowało 😀
UsuńPozdrawiam ciepło