Raffaello z kaszy jaglanej...



  • Składniki:
  • * kasza jaglana 1 szklanka
  • mleko sojowe (lub inne) 3 szklanki
  • woda 1 szklanka
  • * ksylitol lub cukier 6-10 łyżek
  • * wiórki kokosowe 200 gramów

  • Ciasto bardzo proste do wykonania. Składa się tylko z czterech składników, Nie wymaga pieczenia, ani umiejętności kulinarnych ;). Jest delikatne, a przede wszystkim ZDROWE ;););) 


  • Wykonanie:
    1. Jedną szklankę kaszy jaglanej kilkakrotnie przepłukuję wodą.
    2. Zalewam 2 szklankami mleka sojowego, 1 szklanką wody i gotuję około 20 minut (aż kasza będzie miękka).
    3. Dodaję wiórki kokosowe (trochę zostawiam do posypania) i jeszcze jedną szklankę mleka sojowego.
    4. Dosypuję 6-10 łyżek ksylitolu lub cukru (najlepiej posmakować masę, by osiągnęła idealną słodycz;).
    5. Zagotowuję i gotuję jeszcze 10-15 minut.
    6. Kaszę blenduję na gładką masę i wylewam do wysmarowanej tortownicy 
    7. Posypuję wiórkami kokosowymi i po przestygnięciu schładzam w lodówce.
    8. Kroję, gdy ciasto się schłodzi i stężeje.
    Smacznego!





2 komentarze:

  1. Dziś zrobiłam to cudo i jak dla mnie jest fantastyczne! Smaczne, szybkie i zdrowe!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciesze się że smakowało 😀
      Pozdrawiam ciepło

      Usuń

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad :)

 

Facebook