Kokosanki z kaszy jaglanej




Składniki:

* ugotowana kasza jaglana 2 szklanki
* wiórki kokosowe              200 gram
* ksylitol lub cukier            1/2 szklanki

Pyszne, proste do wykonania kokosanki z trzech składników, bez mąki, tylko kasz jaglana, wiórki kokosowe i ksylitol ;)




Wykonanie:

1. Kaszę jaglaną gotuję, tak aby była bardzo miękka (ok 20 minut)

2. Odmierzam 2 szklanki ugotowanej kaszy, dodaję wiórki kokosowe oraz ksylitol lub cukier, wszystko blenduję.

3. Lepię kulki i spłaszczam delikatnie. Układam na papierze do pieczenia.

4. Piekę w 180 stopniach, aż się zarumienią ( czas uzależniony od piekarnika u mnie to ok 45 min)


SMACZNEGO ;D 



0 komentarze:

Prześlij komentarz

Będzie mi miło, jeśli zostawisz po sobie jakiś ślad :)

 

Facebook